Osmanlı'ya ait çok önemli belgeler nereden çıktı?

Osmanlı'ya ait çok önemli belgeler nereden çıktı?






Murat Bardakçı'nın Erhan Afyoncu ve Pelin Batu ile HABERTÜRK'te sunduğu Tarihin Arka Odası'nda Türkiye'nin mezarlıklar konusundaki uzman ismi Necdet İşli konuk oldu.

Programda izleyenleri hayrete düşüren büyük bir tarihi ayıp da ortaya çıkarıldı. Necdet İşli'nin elde ettiği tarihi belgelere yapılan muamele Murat Bardakçı'yı çileden çıkardı. Şeriye Sicili kayıtlarının üzerine yapıştırılan çizgi roman sayfalarını tek tek yırtarak altındaki tarihi ortaya çıkaran Bardakçı, "Bunlar Üsküdar Kadı kayıtları. Şeriye Sicili yani mahkeme kayıtları. Bir ülkenin sosyal tarihini ortaya çıkartmak için bundan daha önemli belge yoktur. Küfretmemek için kendimi zor tutuyorum. Bu kadar önemli bir belgeyi birileri satmış, atmışlar, eşeğin biri de üzerine Tommiks Teksas yapıştırmış. Başka bir şey söyleyemiyorum, kusura bakmayın." diyerek tarihi saygısızlığa duyduğu öfkesini ortaya koydu.

Baltacı Mehmet Paşa ile Katerina - Baltacı Katerina İlişkisi - Tarihin Arka Odası'nda Erhan Afyoncu anlatıyor

Baltacı Mehmet Paşa ile Katerina - Baltacı Katerina İlişkisi - Tarihin Arka Odası'nda Erhan Afyoncu anlatıyor

Erhan Afyoncu anlatıyor. Baltacı ile Rus Çariçesi Katerina İlişkisi'nin gerçegi . Baltacı Katerinayla neler yaptı? Bu işin aslı nedir?

Baltacı-Katerina ilişkisinin aslı astarı yoktur. Bu 19'uncu yüzyıldan sonra uydurulmuştur. Alman halk şarkılarına bile girmiştir.Dönemin kaynaklarında yok. Yani ne Türk tarihçilerinde ne Rus tarihçilerinde ne de Avusturya kaynaklarında yoktur.

TOPKAPI SARAYI MÜDÜRÜ ORBAYLI'NIN AÇIKLAMASI

TOPKAPI SARAYI MÜDÜRÜ ORBAYLI'NIN AÇIKLAMASITopkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı İdil Biret konserinde yaşanan gerginliğin ardından olayla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.
İlber Ortaylı İdil Biret konserindeki olayları HABERTÜRK’te Tarihin Arka Odası programında değerlendirdi.
Kendisinin de konseri izlediğini söyleyen Prof. Ortaylı, "Herkes vazifesini yaptı, İstanbul Emniyeti'ne teşekkür ederim. Konser hadisesiz bir şekilde bitti" dedi.
"Konser sırasında su bile içilmesine karşıyım" diyen Ortaylı, "Organizatör demiş ki, 'Şarabınızı alın çayırda uzanın'. Ben buna şimdi karşı çıkarım. İdil Biret bizim milli virtüözümüz. Bize gelen de doğru dürüst bir orkestra. Efendim, Çaykovski çalınıyor, çayıra mayıra uzanılmaz. Doğru dürüst bir reklam olur, doğru dürüst giyinilir. Her şeyin bir usülü vardır. Ben böyle olacağını bilseydim izin vermezdim. Konser dediğin açık hava parkı değildir. Açık havada yapılsa bile belli bir ritüeli vardır." şeklinde konuştu.

tarihin arka odasi


tarihin arka odasi




yeni formatiyla her cumartesi haber turk'te 11 gibi basliyor gece.. murat bardakci, erhan afyoncu ve pelin batu var.. izleyenler ayni duygulari paylasacaktir ama bence televizyondaki en kral programlardan biri.. hani hem gece oturan biri, hemde ekranda kotu mizah programlarindan nefret eden bendeniz icin altin degerinde.. bilemiyorum artik bikmadimi insanlar okan -evet okan bayulgene okan diye hitap eden genc kiz modeli var bide- izlemekten.. sacma sapan esprilerden.. hani siz lacka insanlarsiniz, bakin ben entel takiliyorum demek istemiyorum.. zaten bir cogunuz benden daha kral takip ediyordur..


murat bardakcinin daima hakli cikmasi.. pelin batunun lafini hic tamamlayamamasi devamli izledikten sonra kahkaha atmaya sebep olabiliyor..belkide okul hayatim boyunca en sevdigim dersin tarih olmasiyla alakalidir programa odaklanmam.. ama gercekten ust duzey bir bilgi akimi donuyor programda.. pelin batunun guzelligi ustune sadece barbeku sos tadinda.. haber turk birde 90 dakikayi kendi bunyesine katarsa ntv yi siler koyarim yerine.. neyse.. tarihin arka odasi.. cumartesileri bir deneyin bence..

Tarihe büyük saygısızlık!

Tarihe büyük saygısızlık!
22 Haziran 2009 Yazan admin
Kategori Tarih
Yorum yapın
Osmanlı döneminde kaydedilen mahkeme kayıtlarını bakın ne yapmışlar..

Murat Bardakçı’nın Erhan Afyoncu ve Pelin Batu ile Habertürk TV’de sunduğu Tarihin Arka Odası’nda Türkiye’nin mezarlıklar konusundaki uzman ismi Necdet İşli konuk oldu.

Programda izleyenleri hayrete düşüren büyük bir tarihi ayıp da ortaya çıkarıldı. Necdet İşli’nin elde ettiği tarihi belgelere yapılan muamele Murat Bardakçı’yı çileden çıkardı.

Şeriye Sicili kayıtlarının üzerine yapıştırılan çizgi roman sayfalarını tek tek yırtarak altındaki tarihi ortaya çıkaran Bardakçı, “Bunlar Üsküdar Kadı kayıtları. Şeriye Sicili yani mahkeme kayıtları. Bir ülkenin sosyal tarihini ortaya çıkartmak için bundan daha önemli belge yoktur. Küfretmemek için kendimi zor tutuyorum. Bu kadar önemli bir belgeyi birileri satmış, atmışlar, eşeğin biri de üzerine Tommiks Teksas yapıştırmış. Başka bir şey söyleyemiyorum, kusura bakmayın” diyerek tarihi saygısızlığa duyduğu öfkesini ortaya koydu.

Tarihin Arka Odası Programında Pelin Patu Masayı Yumrukladı

Tarihin Arka Odası Programında Pelin Patu Masayı Yumrukladı

Tarihin Arka Odası Programında Pelin Patu Masayı Yumrukladı

Tarihin Arka Odası'nda kavga çıktı

Pelin Batu neden masayı yumrukladı?



HABERTÜRK'te ünlü gazeteci ve tarihçi Murat Bardakçı'nın hazırlayıp sunduğu Tarihin Arka Odası programında dün akşam kavga çıktı.

İşte Pelin Batu'ya masayı yumruklatan o kavga...

Tarihin Arka Odası

Tarihin Arka Odası

Türü: Belgesel


Tarihin az bilinen ve üzerinde hiç durulmamış konularının ele alındığı Tarihin Arka Odası, (Cumartesi) bugün 23.15te Habertürkte